Pressiteade

Kirik annab välja jõulualgatuse „Päästja on sündinud”

Video ja võrgus olevad materjalid loodi miljonitega jagamiseks

Pühapäeval, 29. novembril 2015, andis Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse Kirik välja jõulualgatuse, mis sisaldab endas paljudesse keeltesse tõlgitud videot ja välireklaami New York Citys Times Square᾽il. 2015. aasta algatus „Päästja on sündinud” keskendub Jeesuse Kristuse õpetuste leidmisele, tundmisele ja järgimisele. Kirik loodab, et algatus jõuab miljonite inimesteni üle kogu maailma, kui inimesed detsembrikuu jooksul, mil kristlased tähistavad Jeesuse Kristuse sündi, jagavad võrgus olevaid materjale oma sotsiaalmeedia kanalitel.

„Me elame maailmas, kus Jumala väe ja mõju tähtsust igapäevaelus vähendatakse ja heidetakse kõrvale ning kus vajadust Päästja järele ignoreeritakse ning isegi pilgatakse,” ütles vanem Dallin H. Oaks Kaheteistkümne Apostli Kvoorumist detsembris ilmunud Kiriku ajakirjades Ensign ning New Era. „Neil, kes on pühendunud Issandale Jeesusele Kristusele, pole kunagi olnud suuremat vajadust kuulutada oma usku Päästjasse, nii privaatselt kui ka avalikult.”

Kahe minuti pikkuse video saab leida (alates pühapäevast, 29. novembrist 2015) lehel christmas.mormon.org ning ka rakenduses Gospel Library. Videos esinevad lapsed maailma eri paigust, kaasa arvatud Iisrael, Los Angeles, New York ning Utah; lapsed tsiteerivad Jesajat (vaata Jesaja 9:6 ja Händeli „Messiast”) ning väljendavad omaenda usku Jeesusesse Kristusesse.

Veebileht ja video on saadaval 29 keeles: albaania, armeenia, sebu, hiina, horvaatia, tšehhi, taani, hollandi, inglise, soome, prantsuse, saksa, kreeka, ungari, indoneesia, itaalia, jaapani, korea, läti, norra, poola, portugali, rumeenia, vene, hispaania, rootsi, tagalogi, tai ja ukraina.

Christmas.mormon.org veebilehe külastajad saavad jagada materjale, mille on loonud Lindsey Stirlingu, David Archuleta, Studio C tegelased ja teised sotsiaalmeedias tuntud isikud. Lisaks on veebilehel ka animeeritud video „Kujuta ette maailma ilma Päästjata” ja infograafik.

Jagatavad materjalid postitatakse Mormon.org sotsiaalmeedia lehtedele, kaasa arvatud Facebook, Twitter, YouTube, Google+ ning Instagram. Saadaval on ka 25 animeeritud GIF-pilti, mida saab kasutada päevade loendamisel jõuludeni ning jagada sotsiaalmeedias. Neil, kes materjale jagavad, palutakse kasutada teemaviidet #ASaviorIsBorn.

Times Square᾽i külastajad New York Citys näevad reklaam- ja videotahvleid, mis populaarsetes kohtades edastavad jõulusõnumeid. Tahvlid on ka 400 mööda linna sõitva takso peal. 10. detsembril korraldab Kirik jõulualgatuse YouTube᾽is ka Argentinas, Brasiilias ja Mehhikos.

Rahvas näeb reklaamtahvleid Salt Lake Citys ja St. George᾽s Utah osariigis, Idaho Fallsis Idaho osariigis, Los Angeleses California osariigis ning Mexico Citys.

Kiriku külastuskeskustes Ameerika Ühendriikides, Mexico Citys, Londonis Hyde Parkis ja Londoni templis ning Uus-Meremaal Hamiltoni templis on näitused „Päästja on sündinud”, mille külalised saavad jõulude ajal videot vaadata.

Kuupikkuse jõulualgatuse organiseerib Kiriku misjonitöö osakond. Misjonärid jagavad Kiriku materjale tutvustavaid kaarte 29 keeles. Kiriku juhid loodavad, et algatus loob põhimisjonäridele palju õpetamisvõimalusi.

„Sellel jõuluajal on paljudel meist võimalus kuulutada oma usku Temasse meie sõpradele, naabritele, kaastöölistele ja juhututtavatele,” lisas vanem Oaks. „Ma loodan, et te võtate vastu need võimalused väljendada oma armastust Tema vastu, jagada tunnistust Tema jumalikust missioonist ja uuendada oma sihikindlust Teda teenida.”

Uus algatus põhineb Kiriku eelmistel jõulu- ja ülestõusmispühade kampaaniatel, mis on jõudnud miljonite inimesteni üle maailma. Esimese ülestõusmispühade algatuse lasi Kirik välja 2014. aastal nädal aega kestnud kampaaniaga, mille nimi oli „Tänu Temale”. Detsembris 2014 toimunud kuu aja pikkune jõulualgatus „Tema on suurim kingitus” sisaldas videot, mida vaadati 34 miljonit korda. 2015. aasta ülestõusmispühade algatust „Sest Ta elab” vaadati peaaegu 30 miljonit korda.

Stiilijuhend:Kirjutades Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse Kirikust, palume esmamainimisel kasutada alati Kiriku täisnime. Lisainfot Kiriku nime kasutamise kohta leiate meie võrgus olevast Stiilijuhend.